Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.07.2015

Держзовнішінформ та UNIDO обговорили перспективи співробітництва

Від початку зустрічі було актуалізовано, що сторони свідомі надважливого значення в поточній активізації розвитку промислового виробництва в Україні, в нагальній необхідності впровадження сучасних ноу-хау, особливо в галузі енергозбереження та підвищення ефективності процесу виробництва. Відтак, сторони презентували свої можливості, робочі поточні програми та ознайомили одне одного з діяльністю своїх організацій.

Зокрема, Ігор Кирильчук, національний координатор проектів UNIDO в Україні, розповів про реалізовані проекти з енергоефективності, ситуацію з діючими проектами тощо. Окреслені проблеми, що виникли з конфліктом на сході та анексією Криму. «Сьогодні наша організація планує розширення своєї донорської діяльності в Україні. До вже широко представленого напрямку з підтримки проектів пов’язаних з енергоефективністю, ми збираємося найближчим часом додати два інших напрямки традиційних для нашої організації в інших країнах світу – це підвищення ефективності промислового виробництва та підтримка експортних проектів… Але, хочу підкреслити – ми у своїй політиці відходимо від секторального підходу в бік кластерно-регіонального. Конкретні проекти, конкретні дії – орієнтир тільки на результат. Бачимо в Україні серйозні перспективи в реалізації проектів екологічно-дорожньої спрямованості. Певні, що співробітництво з Держзовнішінформом дозволить долучити до цієї справи дійсно здорові та перспективні вітчизняні компанії».

Було зазначено, що вкрай необхідно підвищувати рівень культури нашого бізнесу та промислових флагманів у питанні розробки грантових програм. «Без світового досвіду, без матеріальної та технічної допомоги розвинутих країн – прискорення прогресу в модернізації української індустрії проблематично. Треба йти до людей, до бізнесу, проводити тренінги тощо, вчити писати проекти, захищати їх перед донорами – та налагоджувати, налагоджувати зв’язки. Альтернативи цьому немає!», – певен фінансовий експерт з проектів UNIDO Андрій Притуляк. Найближчим часом буде виписуватись новий концепт співробітництва цієї поважної організації з Україною. ДП «Держзовнішінформ» також готовий прийняти в цьому процесі активну участь.

Підбив підсумки наради керівник ДП «Держзовнішінформ» Юрій Лазоренко: «Ми відкриті до роботи з такими партнерами як UNIDO. Це для нас почесно та перспективно. В нас є чимало наробок в зазначених проектах, ми готові стати містком між вітчизняними підприємствами та поважними західними донорами. Найближчим часом розпочнемо конкретну роботу з відбору проектів, особливо з експортної тематики».