Опубліковано 19.01.2015

Експортні ціни на цукор в основних країнах-виробниках у період 24 грудня – 14 січня дещо зросли. Однак динаміка змін була незначною завдяки впливу на ціни рівнозначних «медвежих» та «бичачих» факторів

Тенденція до зниження на ринку була зумовлена невеликими обсягами торгівлі з причини новорічних свят, поточними високими запасами солодкого продукту в Індії та Бразилії, а також падінням вартості нафти на світовому ринку. Зниження цін на даний товар автоматично призводить до зменшення вартості етанолу, виробленого з цукрової тростини. Відповідно, конкурентоспроможність «зеленого» палива також падає. З цієї причини зараз аграрії схильні спрямовувати більшу частину зібраного врожаю тростини на виробництво цукру.

Поставити запитання