Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.10.2018

Мінагро підвищило прогноз врожаю зернових майже на мільйон тонн

Мінагрополітики в чергове переглянуло оцінку врожаю 2018 року в бік збільшення і очікує виробництво зернових на рівні 64 мільйона тонн. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк в ефірі Радіо “Новое Время”.

“В результаті дощів ми маємо дуже хороші показники по кукурудзі. І на сьогодні готовий озвучити сміливий прогноз, що валовий збір зернових у нас буде 64 млн тонн. Це другий результат в історії після позаторішнього рекорду в 66 млн тонн”, – зазначив перший заступник міністра.

Мартинюк нагадав, що 2018 рік відрізнявся рекордною погодною турбулентністю, через що на різних його етапах майбутній урожай  викликав серйозне занепокоєння. “Вихід із зими був дуже вдалим, але потім до 2 квітня лежав сніг і весняна посівна замість двох місяців тривала один. Потім був посушливий травень, а влітку пішли зливи. Але в підсумку за рахунок групи пізніх зернових загальний результат – другий в історії”, – зазначив він.

Нагадаємо, для збереження балансу на внутрішньому ринку, Мінагрополітики підписало з учасниками зернового ринку Меморандум про взаєморозуміння на 2018/19 маркетинговий рік. У документі зафіксовано обсяг прогнозованого експорту пшениці продовольчих класів на рівні 8 млн тонн і до 8 млн тонн фуражу. Потреба внутрішнього ринку в продовольчій пшениці становить 4,5 млн тонн.

Джерело: Економічна правда