Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.10.2017

Міжнародний семінар «Спрощення процедур торгівлі й оптимізація рішень для міжнародних ланцюгів постачань товарів»

25-27 жовтня 2017 року відбулася Міжнародна спеціалізована виставка «Транс Україна-2017», у рамках якої Асоціація митних брокерів України, ICC Ukraine – Український національний комітет міжнародної торгової палати, асоціація “Укрзовніштранс” та “Портове співтовариство” 26 жовтня провели міжнародний семінар «Спрощення процедур торгівлі й оптимізація рішень для міжнародних ланцюгів постачань товарів».

Захід зібрав експертів і фахівців, які працюють над аспектами спрощення процедур торгівлі та логістики, експортерів, імпортерів, експедиторів, представників міжнародних економічних інститутів. До участі в семінарі долучилися представники державних органів, бізнесу, банківського сектору, профільні асоціації та професійні об’єднання, вітчизняні та зарубіжні професійні спільноти.

Директор ДП «Держзовнішінформ» Богдан Дубас став одним зі спікерів семінару. Під час свого виступу він наголосив, що, ставши на шлях євроінтеграції, Україна зробила правильний вибір, та висловив надію, що даний процес буде розвиватися швидкими темпами.

«Нині питання експортно-імпортних відносин дуже актуальне і потребує всебічного сприяння. ДП «Держзовнішінформ» завжди на стороні бізнесу. Завдяки унікальній для України комбінації напрацювань експертів, ми володіємо інформацією щодо майже будь-якої галузі. У своїй роботі використовуємо авторитетні міжнародні джерела, такі як Platts, Reuters тощо. ДП «Держзовнішінформ» надає своєрідний коридор цін, що допомагає бізнесу зорієнтуватися на ринку і бути завжди попереду», – заявив Богдан Дубас.

Учасники семінару розглянули ключові питання реалізації Угоди СОТ про спрощення процедур торгівлі та виникаючі у зв’язку з нею зобов’язання країн-членів СОТ, основні тенденції та зміни в реалізації угоди ЗВТ України з країнами ЄС і Канадою, проаналізували проблеми, тенденції та рішення у сфері організації міжнародних ланцюгів поставок товарів в ЄС та Канаду.

Кращі практики обмінювалися досвідом з учасниками семінару з питань спрощення процедур торгівлі та логістики. У ході зустрічі були озвучені нові ідеї та проекти, що полегшують міжнародну торгівлю і підвищують ефективність функціонування міжнародних ланцюгів поставок товарів.