Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.10.2012

Світовий ринок молокопродуктів

Стійкий ріст цін на молоко в США почав спостерігатись ще на початку літа. Ще в червні ціна на молоко 3 класу знаходилась в діапазоні 339-344 доларів США/т, а у вересні даний показник вже склав 417-418 доларів США/т.

Крім зростання вартості молока ринок молокопродуктів Західної Європи продовжує зміцнюватись на фоні сезонного скорочення його виробництва.
Так ринок сухого знежиреного молока демонструє стійкий ріст. Запаси СОМ дуже низькі на фоні зростання попиту, тоді як виробництво даного продукту сезонно скорочується. По можливості виробники намагаються спрямовувати більшу частину молочної сировини на виробництво сухого знежиреного молока.

Зростання цін на вершкове европейського походження зупинилось. На ринок почала поступати продукція, яка буда раніше придбана по програмі приватного зберігання в період з 1 березня по 15 серпня. Так в середині вересня на внутрішній ринок ЄС було поставлено більше 60 тис. тонн вершкового масла з запасів. Експорт цього товару залишається обмеженим, так як цінова пропозиція новозеландських та австралійських виробників набагато нижче європейського рівня цін.

На ринку молокопродуктів країн Океанії також зберігається зміцнення цін. Цьому сприяє активізація експортного попиту, а також зростання цін на молокопродукти в США та в Європі.

3 жовтня на торгах аукціона Fonterra середня контрактна ціна на СОМ склала 3309 доларів США/т, що всього лише на 0,9% нижче, ніж на попередньому аукціоні. Середня ціна на сухе цільне молоко на торгах на торговій площадці «Global Dairy Trade» склала 3167 доларів США/т, що на 2,7% вище порівняно до попередніх торгів.