Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.01.2018

Топ-5 найбільших інвестицій 2017 року в українські стартапи

«Пошуковик» помилок, маркетплейс для геймерів та інші проекти сумарно залучили понад $158 млн.

«У 2017 році обсяг приватних та венчурних інвестицій в українські IT-стартапи може зрости вдвічі порівняно з 2016-м», – припустив керуючий партнер AVentures Capital Андрій Колодюк на зустрічі з журналістами наприкінці грудня минулого року. Позаминулого року вітчизняні стартапи залучили $88 млн, у 2015-му – $132 млн. Точніші дані бізнесмен обіцяв повідомити в січні 2018 року. «Досі низка найбільших угод не розсекречена. Ми точно знаємо, що були дві інвестиції на десятки мільйонів доларів. Можливо, вони будуть розкриті в подальшому», – уточнив партнер Колодюка Євген Сисоєв.

Mind вибрав найбільші публічні інвестиційні угоди 2017 року.

Grammarly

Рекордсменом не лише року, а й всієї історії фінансування українських стартапів став Grammarly. Безкоштовний додаток з перевірки граматики та стилістики у травні 2017-го залучив $110 млн інвестицій від американських венчурних фондів General Catalyst, IVP і Spark Capital.

Grammarly використовує технології штучного інтелекту для перевірки тексту на граматичні та стилістичні помилки. Додаток вже обслуговує близько 7 млн ​​користувачів. Його завантажили понад 10 млн разів з Chrome Web Store.

Стартап створили кияни Олексій Шевченко, Максим Литвин і Дмитро Лідер у 2009 році. Зараз штаб-квартира компанії знаходиться в Сан-Франциско (США), офіси є в Києві та Нью-Йорку. У компанії працюють понад 150 співробітників.

GitLab

$20 млн у жовтні 2017 року отримав сервіс для розробників GitLab. Провідним інвестором став GV (раніше Google Ventures). Аналогічну суму проекту вдалося залучити і у 2016 році від August Capital, Khosla Ventures і Y Combinator. Ще $1,5 млн у стартап інвестував американський актор Ештон Кутчер у 2015-му.

GitLab – це opensource-рішення для хостингу git-репозиторіїв. На відміну від GitHub, сервіс орієнтований на корпоративний сектор. Рішення дозволяє бачити, які зміни в код проектів вносять програмісти, іншим його учасникам. Рішенням вже скористалися близько 100 000 компаній, серед яких NASA, Intel і Uber.

Проект створив харків’янин Дмитро Запорожець у 2011 році. Штаб-квартира GitHub знаходиться в Сан-Франциско. У компанії працюють близько 140 співробітників.

DMarket

Перший у світі блокчейн-маркетплейс з продажу предметів з віртуальних ігор залучив $11,5 млн на ICO в серпні 2017-го. Суму, яку проект мав намір зібрати – $1 млн, проект отримав за перші 17 хвилин ICO.

За даними розробників маркетплейса, щодня понад 2,3 млрд людей грають на різних платформах і пристроях. У 2016 році ігрова індустрія досягла $100 млрд доходу. «Тільки близько 4000 професійних гравців отримують прибуток від часу, проведеного в іграх. А 94% геймерів узагалі не беруть участі у світовій торгівлі. Наш сервіс дозволить гравцям з будь-якої гри на будь-якій платформі оцінювати свої віртуальні предмети, торгувати ними і обмінюватися один з одним. Блокчейн забезпечить 100% безпеку. Смарт-контракти реєструватимуть зміни власності та автоматично перераховуватимуть платежі», – пояснили співзасновники проекту.

Його створили фаундер платформи з торгівлі віртуальними предметами skins.cash Володимир Панченко і член ради директорів українського кіберспортивного клубу Na’Vi Олександр Кохановський на початку 2017 року. Маркетплейс запрацює у 2018 році, обіцяють автори.

PetСube

Один з найвідоміших у світі українських стартапів залучив ще $10 млн в жовтні 2017 року. Проект проінвестували венчурні фонди Almaz Capital, AVentures Capital і бізнес-інкубатор Y Combinator. У попередні роки вони сумарно вклали в Petcube $3,7 млн.

Пристрій для дистанційного спілкування з домашніми тваринами, оснащений ширококутною камерою, мікрофоном, динаміками і лазером, залучав гроші і на Kickstarter. У 2013 році PetСube зібрав на платформі рекордну для того часу суму – $251 000, а у 2016-м ще $319 000.

А у 2014-му проект був визнаний кращим hardware-стартапом у Європі на конкурсі The Europas. Зараз пристроєм користуються понад 100 000 власників домашніх тварин. Вони віддалено грають зі своїми вихованцями в середньому по вісім разів на тиждень. У PetСube сподіваються, що через п’ять років гаджет буде у 40 млн домогосподарств.

Petcube заснований українцями Олександром Нескіним, Андрієм Кленом і Ярославом Ажнюком у 2012 році. Зараз офіси компанії знаходяться в Сан-Франциско, Шеньчжені (КНР) і Києві. Пристрої продаються у 18 країнах світу.

People.ai

Сервіс для менеджерів з продажів залучив $7 млн від Lightspeed Venture Partners, Index Ventures, Shasta Ventures, Y Combinator і SV Angel у травні 2017-го.

Як запевняють розробники, сервіс допомагає підвищити ефективність відділів продажів, аналізуючи їхню продуктивність і надаючи рекомендації щодо закриття угод. Робиться це за допомогою алгоритмів штучного інтелекту. Технологія відстежує дії продавців при спілкуванні з клієнтами, перевіряє електронну пошту, телефонні дзвінки, переговори і представляє аналіз. Вона показує, скільки часу витрачається на кожному етапі операції, з ким зв’язалися менеджери і яким був результат.

«Ми вже зайняли свою нішу на ринку, і зараз семимильними кроками набираємо швидкість для отримання обороту в кілька мільйонів доларів на рік. Понад 300 найбільших компаній США почали використовувати наш продукт менш ніж за три місяці з моменту запуску. Серед них – Dropbox, Lyft, Optimizely, PagerDuty тощо», – зазначав засновник проекту, виходець з Дніпра Олег Рогінський. Проект створений у 2016 році. Офіси компанії знаходяться в Сан-Франциско та Києві.

За матеріалами: MIND

 

ДОВІДКА:

Державне підприємство «Держзовнішінформ» (ДЗІ) − провідний інформаційно-аналітичний та експертний центр в Україні з досліджень зовнішніх та внутрішніх ринків товарів і послуг створено Міністерством зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України 25 квітня 1996 р. відповідно до Указу Президента України № 124/96 від 10 лютого 1996 року. За більш як 22 роки роботи ДП «Держзовнішінформ» понад 50 висококваліфікованих експертів видали 190 000 актів цінових експертиз, 24 000 товарних експертиз та 27 000 цінових товарних довідок.

Ознайомитись із основними напрямками діяльності підприємства та замовити дослідження ринків, Акт цінової експертизи на товар чи послугу тощо Ви маєте можливість в он-лайн через розділ – ПОСЛУГИ