Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.12.2017

Цього року експорт української агропродукції збільшився майже на 20%

За січень-листопад поточного року експорт нашої продукції збільшився на $2,7млрд, або на 19%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, та становив $16,4млрд. Так, зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу за цей період досяг $20,5млрд, з яких імпорт становив $4,1млрд. Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

«За одинадцять місяців 2017 року, експорт нашої аграрної та харчової продукції склав $16,4млрд, а це вже майже на $1млрд більше показника за повний минулий рік. Хотіла б ще раз наголосити на тому, що окрім збільшення експорту олії, ми спостерігаємо зростання обсягів експорту за багатьма позиціями, включаючи перероблені продукти харчування, наприклад, цукру, вершкового масла, мороженої яловичини та інших», — зазначила заступник Міністра з питань євроінтеграції.

За словами Ольги Трофімцевої, вартість експорту продукції рослинництва зросла більш ніж на 18% та склала $15,2млрд. Але при цьому значно виросло і постачання продукції тваринництва в грошовому еквіваленті – на 40,4% та склало $332,3млн.

Заступник Міністра зазначила, що географічна структура експорту української аграрної та харчової продукції залишається незмінною: «Ми експортуємо в основному до Країн Азії, з часткою 43%, а це майже $7,04млрд. Лише Індія імпортувала нашої продукції за цій період більш ніж на $1,8млрд. Частка країн Європи склала 31,8% або $5,2млрд та Африканські країни – 14,5% або $2,4млрд».

Також Ольга Трофімцева розповіла, що найбільше Україна імпортувала наступні товари: рибу, ракоподібні та молюски, плоди, горіхи, тютюн та вироби з нього, какао боби, шоколад, олію, каву, чай, прянощі та зернові злаки.

За матеріалами: LandLord