Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.12.2017

У Києві буде ще один індустріальний парк на 220 гектарах землі

У Києві готується до впровадження проект індустріального парку в структурі майбутнього  промислового вузла «Київська бізнес-гавань» у Деснянському районі. Наступного року буде завершено відведення 4-х земельних ділянок загальною площею 106,68 га та підготовлено Концепцію індустріального парку.  Про це розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Проект будівництва індустріального парку “Київська бізнес-гавань” на ділянці до 220 га на вул.Пухівська в виробничо-складської та рекреаційній зоні, що межує з ТЕС, передбачає будівництво нових об’єктів для легкої промисловості, фармацевтики, переробки, проектів з енергоефективності, логістики, науки та ін.

У проекті передбачено  63 га землі під промислові об’єкти, 28 га – офіси, науку, 66 га – комерційні споруди, 11 га – житло, 50 га – відпочинок.

Як наголосив Геннадій Пліс, за попередніми оцінками пріоритетами у проекті стануть галузі: фармацевтична, виробництва електро- та оптичного обладнання, інжинірингу та інформаційних технологій, точного машинобудування та електроніки, легкої промисловості.

Геннадій Пліс вважає, що проект дозволить створити тисячі  робочих місць, сприятиме розвитку інфраструктури, впровадженню  високих технологій, збільшенню обсягів та асортименту випуску конкурентоспроможної продукції, орієнтованої на експорт, і, як результат – збільшенню надходжень у місцевий бюджет.

Потрібна підготовка: важливо опрацювати кожен момент. Це займе певний час, але паралельно ми працюємо над підтримкою коворкінг-центрів, які, на мою думку, є опорними у розвитку «розумного міста». Саме такий шлях я вбачаю найбільш ефективним. Наше завдання – створити сприятливі умови для розвитку підприємств – як промислових, так і інноваційних, –підкреслив Геннадій Пліс. – Адже передумовами оздоровлення української економіки в цілому, та Києва зокрема, є стимулювання розвитку інноваційно-орієнтованих підприємств. 

За матеріалами:  Вечірній Київ vechirniykiev.com.ua