Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.10.2017

Український експорт у Канаду поповнився 154 новими товарними позиціями

Український експорт у Канаду поповнився 154 новими товарними позиціями, серед яких легкові автомобілі спецпризначення – на 3 млн USD, мідні бруси і профілі – на 2,9 млн USD і турбореактивні двигуни – на 1 млн USD. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.

“Найбільший приріст показали несировинні товари. Зростання стосується таких позицій як пристрої на рідких кристалах, звукове електрообладнання, борошно, обладнання для обробки гуми й пластмаси, апаратура з використанням рентгену, друкарське обладнання. З аграрної продукції – сік, мед, соняшникова олія. Тобто, ростуть позиції з високою доданою вартістю”, – зазначила торгпред під час презентації посібників з експорту в Канаду.

Вона також наголосила, що у вартісному вираженні нові 154 експортні позиції складають загальний обсяг експорту 10,2 млн USD. Загалом за вісім місяців експорт товарів у Канаду збільшився на 70,9%, або 12,9 млн USD порівняно з січнем-серпнем 2016 року до 31,2 млн USD.

Як зазначив посол Канади в Україні Роман Ващук, найбільше зростає експорт у нових нішевих сегментах, у деяких із них приріст становить 500-8000%.

“Такі цифри означають, що відбувається заповнення нових ніш, раніше ніким не зайнятих. Йдеться про такі товари, як енергетичне обладнання, агротехніка. Досвід показує, що зростання експорту відбувається спочатку за рахунок заповнення нових ніш, і лише тоді переходить до розширення вже наявних секторів експорту”, – сказав він.

За словами Р. Ващука, процес сертифікації товарів для експорту в Канаду з часом спрощуватиметься, оскільки між Канадою і ЄС запущено поступову гармонізацію сертифікацією, і аналогічний процес відбувається між Україною і ЄС.

“Надалі також передбачено укладення договорів між сертифікаційними центрами України і Канади. Це спростить визнання сертифікатів, виданих на території обох країн, дозволить здешевити експортно-імпортні операції”, – додала Н. Микольська.

Джерело: Інтерфакс