Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.08.2017

Українець, який розробив PayPal

Від простого емігранта до одного з найяскравіших представників Кремнієвої долини. Творінням українця Максима Левчина користуються понад 160 млн людей у світі.

Йдеться про PayРal – електронну систему платежів. І хоча ідея не нова, саме українцю вдалося першим продумати надійний захист від хакерських атак.

Успішним стартап не назвеш, більше підійде слово “тріумфальний”. Уже в перший рік Nokia вклала у проект 3,5 млн USD, Німецький банк – ще 1,5 млн USD. А ще за три роки інтернет-аукціон Ebay придбав PayРal за фантастичні 1,5 млрд USD. Оскільки Левчину на той момент належало кілька відсотків акцій, то йому справедливо перерахували 34 млн USD.

Максиму тоді було 27 років. І минуло лише 11 років із моменту, коли він з батьками переїхав з Києва до Чикаго. Символічно, що головний офіс PayРal розташований поблизу еміграційного відділу.

Відтоді Левчин встиг придумати ще з десяток старпапів. Як тільки вони досягають піку своєї популярності, колишній киянин продає їх за найвигіднішою ціною. Після PayРal Максим Левчин заснував компанію Slide.com – сервіс, що допомагав зручно відображати велику кількість фотографій у соціальних мережах.

У 2011 році це дітище викупив Google за 182 млн USD, а розробнику запропонували пост віце-президента пошуковика.

Сьогодні Макс Левчин один із затребуваніших програмістів у Кремнієвій долині зі статками в 300 млн USD. Наприкінці 2012 року він увійшов до ради директорів Yahoo.

 

Джерело: ukrainemiroff