Опубліковано 24.02.2016

В 2015/2016 МР переробка сої в Україні зросте майже на третину – Держзовнішінформ

Через низькі експортні ціни на цю культуру, як відображення низьких світових цін на сировинних ринках, також знизиться і вартісний показник експорту в поточному році. Разом з тим, останні кілька років потужності по переробці сої всередині країни зростають, і збільшується виробництво соєвого масла і шроту. Наразі українську соєву олію купує Китай, ЄС, Єгипет, Індія, шрот – країни ЄС, Азії.

Основними споживачами українських соєвих бобів є країни ЄС, Азії, Північної Африки і СНД. За 2015 р найбільшими країнами-імпортерами стали Туреччина, Іран, Італія, Єгипет.

Нагадаємо, ДП «Держзовнішінформ» приєднався до роботи Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) в якості члена цього об'єднання в 2015 році. Головним завданням своєї роботи в організації підприємство вбачає у експертній та інформаційній підтримці аграрієв-експортерів.

Поставити запитання