Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.09.2013

Зростання виробництва курячого м`яса в світі сповільнюється

Згідно прогнозу продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), світове виробництво м’яса птиці в поточному році, як очікуються, складе 106,40 млн тонн. Починаючи з 2010 року, темп збільшення виробництва сповільнюється щорічно, знизившись с 4,5 до 1,8% в цьому році. На частку курятини припадає біля 88% від загального світового виробництва м’яса птиці. Світовий обсяг виробництва курятини, ймовірно, перевищить 93 млн тонн в 2013 році, тоді як, у відповідності з оцінками Міністерства сільського господарства США, виробництво м’яса бройлерів складе біля 84,6 млн тонн.

Темпи промислового зростання виробництва курятини різко знизились в останні роки. Між 2009 та 2011 роками щорічний приріст, в середньому, складав біля 4%. Тим не менш, в 2012 році він впав до приблизно 1,08%, тоді як в поточному році приріст, ймовірно, буде біля 2%. В наступному році, скоріше за все, при аналогічних темпах зростання, обсяг світового виробництва курятини наблизиться до 95 млн тонн.

В 2013 році обсяг виробництва в Північній та Південній Америках повинен перевищити 41 млн тонн, тоді як зростання в Азії підштовхне обсяг виробництва до 31 млн тонн, а в 2014 році цей показник повинен перевищити і цей рівень, досягнувши біля 33% загальносвітового показника. Однак, безсумнівно, слід зважати, що ріст в цьому регіоні багато в чому залежить від того, що відбувається в Китаї.

Попит на птицю, як очікується, продовжуватиме зростати в країнах, які розвиваються, особливо в Індії та Китаї, що віддзеркалює зростання кількості населення, збільшення доходів населення та уподобань споживачів.