Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.09.2015

ДП «Держзовнішінформ» розвиває експортну спроможність малого та середнього бізнесу

ДП «Держзовнішінформ» продовжує розпочату у  липні 2015 року серію безкоштовних освітніх семінарів  з підвищення експортної спроможності малого та середнього бізнесу для представників МСБ. 25 вересня 2015 року проведено черговий семінар-практикум «Електронні ресурси для виходу та роботи на європейських і міжнародних ринках».

Експерт «Держзовнішінформу»  Олег Мирошніченко продовжив знайомити представників компаній, зацікавлених у розвитку експортного напряму, з необхідними кроками у проведенні дослідження ринку, оцінки реального експортного потенціалу компанії, процедур реєстрації, правових аспектів.

Цього разу учасники заходу мали нагоду оцінити переваги використання електронних джерел для роботи на ринку Європейського Союзу: сайти організацій сприяння торгівлі, агенцій ЄС, бази європейських вимог до продукції та спеціалізованих органів, законодавчих актів, інструментів пошуку партнерів, участі у державних закупівлях, першоджерел інформації для проведення досліджень ринку тощо.

Особливістю цього семінару став ухил на практичні аспекти знаходження та використання інформації з першоджерел безпосередньо on-line впродовж практикуму. Ці навички дозволять українським компаніям бути на одному інформаційному рівні зі своїми закордонними конкурентами.

«Більше двох місяців Держзовнішінформ виступає як співорганізатор спільно з USAID та Міністерством економічного розвитку та торгівлі України циклу заходів  "Вихід на європейський та світові ринки: міфи і реалії" щодо експортної обізнаності серед представників малого та середнього бізнесу по всій Україні. Це наш внесок у масштабну загальнодержавну програму підтримки українського експортущо реалізується відповідно до урядової «Стратегії сталого розвитку України до 2020», – зазначив в.о. директора ДП «Держзовнішінформ» Юрій Лазоренко.

Крім того, «Держзовнішінформ» прийняв участь у реалізації проекту "Розвиток спроможності організацій із підтримки бізнесу надавати послуги щодо експорту до ЄС в рамках поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ЗВТ+) як частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС". Проект передбачає проведення освітніх семінарів  в регіональних ТПП. Зокрема, експерт «Держзовнішінформу»  Олег Мирошніченко став одним з лекторів семінару у Чернігові.

А 29 вересня  ДП «Держзовнішінінформ» спільно з Европейською Бізнес Асоціацією (ЕВА) організує лекцію "Основи екпорту на європейські та міжнародні ринки".

Відзначимо, що всі вищезгадані заходи проводяться в рамках реалізації плану заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку “Україна—2020” у 2015 році.