Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.07.2013

Коксівне вугілля

За наявною інформацією, австралійська вугільна компанія BHP Billiton – Mitsubishi Alliance підписала з японською компанією Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp контракт на поставку у липніересні 2013 року своїх найбільш цінних марок коксівного вугілля з родовищ Peak Down та Saraji за ціною 145 дол. США/т, FOB Австралія. Даний рівень цін на 27 дол. США/т нижче базової узгодженої ціни на другий квартал поточного року, яка склала 172 дол. США/т, FOB Австралія. У свою чергу ціни на коксівне вугілля з середнім вмістом летких з родовищ Goonyella та Illawara були узгоджені в розмірі 142 дол. США/т, FOB Австралія, що також на 27 дол. США/т нижче рівня квітня-червня 2013 р.

Слідом за цим, індійські металургійні компанії Steel Authority of India та Rashtriya Ispat Nigam також підписали контракти на постачання найбільш якісних коксівного вугілля у третьому кварталі 2013 від австралійських компаній BHP Billiton – Mitsubishi Alliance (вугілля з родовищ Peak Down та Saraji) та Anglo American (вугілля з родовища German Creek) за ціною, аналогічно узгодженої з японськими споживачами. Високоякісне коксівне вугілля з середнім вмістом летких речовин з родовищ Goonyella (BHP Billiton – Mitsubishi Alliance) та Moranbah North (Anglo American) були законтрактовані в розмірі 142 дол. США/т, FOB Австралія.

Одночасно з цим індійські компанії підписали контракти на постачання сумарно семи корабельних партій panamax північноамериканського коксівного вугілля з компаніями Alpha Resources та Logan & Kanawha за базовою ціною 120 дол. США/т, FOB США – у попередньому кварталі компанії не мали спільних контрактів.