Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.04.2018

На світовому ринку нафтопродуктів спостерігається підвищення цін

На світовому ринку нафтопродуктів спостерігається підвищення цін, яке вже викликало ріст цін в оптовій торгівлі на українському ринку. Про це повідомляє прес-служба ДП «Держзовнішінформ».

«У середньому зростання цін на світовому ринку на бензин А-95 та дизельне пальне станом за І декаду квітня порівняно з середнім рівнем цін в березні становило близько 30-35 USD/мт, що співставно зі зростанням середнього рівня цін на українському ринку на 650-750 грн/мт за аналогічний період. Станом на 12 квітня рівень цін за пропозиціями на постачання в оптовій торгівлі знаходився на позначці: на ДП – 26800-27700 грн/мт; на бензин А-95 – 32900-34600 грн/мт. Також існує тенденція до зміни нижнього рівня цін», – зазначає Олег Мельник, заступник директора ДП «Держзовнішінформ».

З урахуванням підвищення цін на нафтопродукти в оптовому сегменті на 50-60 коп./л у роздрібній торгівлі на українському ринку допоки відповідної реакції не спостерігається – ціни на АЗС станом на кінець березня і на сьогодні майже не змінилися. Розрахунок поточного середнього рівня маржі (поточна ціна на АЗС мінус поточна ціна в опті) вказує на її достатній рівень для збереження цін на поточному рівні.

Однак, за словами експерта, якщо ескалація протистояння в Сирії продовжуватиметься, це може і надалі сприяти підвищенню цін на нафту на світовому ринку та в подальшому спричинити зміну курсів основних валют – роздрібні ціни на українському ринку також можуть «відреагувати».

Прес-служба ДП «Держзовнішінформ»