Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.09.2013

На українському ринку молокопродуктів спостерігається цінова стабільність. Виняток становить вершкове масло

На минулому тижні ціни на молокопродукти на внутрішньому ринку не змінились, за винятком вершкового масла, вартість якого незначно знизилась.

Закупівельні ціни на молоко сільськогосподарських підприємств коливались в діапазоні 3,7-4,5 грн/л. Аналогічний показник для домогосподарств склав 2,2-2,9 грн/л. В найближчі місяці ціна сирого молока може зрости завдяки традиційному сезонному зниженню пропозиції.

Стабильні ціни спостерігались на ринку твердих сирів. Орієнтовний рівень оптових цін даного товару складав 53-59 грн/кг. Попит на тверді сири залишається стійким. За даними Державної митної служби України, в січні-серпні 2013 року імпорт сирів в Україну склав біля 12,1 тис. тонн, що на 22,3% вище в порівнянні з відповідним періодом 2012 року. В той же час експорт даної продукції за 8 місяців поточного року склав 38,96 тис.тонн, демонструючи зниження на 8,1% у порівнянні з попереднім роком.

Позиції продавців на ринку вершкового масла трохи погіршились завдяки невеликому зниженню попиту. Однак, ціни даного товару все ще залишаються доволі високими відносно їх рівня у відповідний період минулого року. За даними Державної митної служби України, імпорт вершкового масла в січні-серпні 2013 року досяг 5,69 тис. тонн, що на 52,3% вище у порівнянні з січнем-серпнем 2012 року.