Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.04.2016

Три питання для експортера-початківця

Зробити більш легким рішення про початок експорту своєї продукції за кордон  для українського виробника покликано пілотну версію оновленого інформаційного порталу «Державна підтримка українського експорту». Її було презентовано під час проведення круглого столу «Інформаційна підтримка експорту. Як держава та бізнес можуть об’єднати зусилля, щоб підтримати національного товаровиробника?», який організувало ДП «Держзовнішінформ» у рамках Національного форуму з підтримки експорту «Відкриваємо країни. Об‘єднуємо бізнес». Цей форум уже вдруге проводить у Києві Торгово-промислова палата України.

 

«Наш продукт має допомогти потенційному експортеру знайти відповідь на три питання: що? куди? та як? – повідомив начальник відділу сприяння експорту ДЗІ Андрій Голято. – «Що?» – це допомога у виборі товару, який може користуватися попитом за кордоном. «Куди?» – це вибір країни експортера та пошук потенціального партнера. «Як?» – це простий та доступний алгоритм проведення самої операції експорту». За 20 років свого існування ДЗІ як провідний державний аналітичний експертний центр у цій сфері накопичив гігантський досвід. Частину його й було реалізовано в аналітичних та інформаційних матеріалах оновленого продукту.

У першу чергу, портал призначено для представників малого та середнього бізнесу, які тільки починають чи планують свій шлях експортера. Тут вони зможуть отримати дієвий інструмент пошуку нових ринків або товарів експорту в 70 країнах світу, а також рекламну та B2B платформу.

Для іноземних замовників (а ресурс працює трьома мовами: українська, англійська, російська) пропонується пошук товарів та партнерів в Україні, первинний консалтинг роз‘яснення стосовно вимог до товарів експорту та нормативні документи.

Розробником та оператором порталу «Державна підтримка українського експорту» виступило ДП «Держзовнішінформ».

 

У роботі круглого столу взяли участь виконавчий секретар Ради експортерів та інвесторів при МЗС, начальник управління економічного співробітництва МЗС України Олександр Данилейко, заступник керівника центру з підготовки кадрів ТПП України Анатолій Андрієнко, керівник офісу з просування експорту Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Мар‘яна Каганяк, менеджер проекту GPA, Офіс реформ публічних закупівель Олексій Михайличенко, координатор EEN-Ukraine Consortium Олена Фесенко, представник ТОВ «Статінформконсалт» Володимир Кривенко, партнер UA2EU Вікторія Кравченко, головний редактор ІА «Українські новини» Дмитро Кузьмін.