Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.04.2016

Україна реалізує свої можливості у Голландії

Майданчиком для обговорення проблем та перспектив співпраці українських та західних бізнесменів став Бізнес-форум Нідерланди – Україна, що відбувся нещодавно у місті Нутдорп. У заході, що пройшов за участю міністра фінансів України Наталії Яресько та міністра з питань зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліліан Плумен взяла участь і делегація ДП «Держзовнішінформ».

На форумі понад 300 представників бізнесу та урядів обох країн обговорювали питання співпраці у сферах енергоефективності, транспорту та інфраструктури, IT та інжинірингу.

Окрему увагу було приділено  питанням роботи у агропромисловому секторі, і це – не випадковість. У структурі українського експорту до Нідерландів продукція  сільгоспвиробників посідає почесне перше місце.

«Перспективи українського бізнесу в Європі загалом та у Нідерландах зокрема поступово зростають. З голландськими  технологіями наш аграрний сектор подвоїть свою продуктивність, – підкреслив член української  делегації начальник відділу сприяння експорту ДЗІ Андрій Голято. – Але й перешкод експорту української продукції в ЄС досить багато. Серед перших – низькі квоти, складнощі із сертифікацією продукції та мала кількість прямих зв’язків серед представників бізнесу. Вирішення останньої  проблеми є одним з первинних завдань  у сфері підтримки українського бізнесу за кордоном.

В рамках роботи делегації були встановлені контакти з голландською стороною, презентовані можливості ДЗІ перед представниками місцевого бізнесу. Експерти ДЗІ провели ряд прямих зустрічей, на яких було презентовано можливості  ДП «Держзовнішінформ».

Зокрема, в ході зустрічі з представниками компанії United European Bakers представниками ДЗІ були представлені контакти українських борошномельних заводів.

Показово, що рівень міністерського представництва і зусилля української та голландської делегацій не пройшли дарма. Зал конференцій був заповнений представниками місцевого бізнесу повністю.  «Форум викликав значний інтерес з боку місцевих бізнесменів, – підкреслив Андрій Голято.  Його результатом для ДЗІ стало розширення контактів у сфері бізнесу Нідерландів, що дає надію на подальшу співпрацю у багатьох сферах».

Також у форумі взяли участь експерти  ДП «Держзовнішінформ» Антон Порембський та Ольга Якубина.

Прес-служба ДП «Держзовнішінформ».