Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.02.2016

«Диверсифікація імпорту антрациту набуває для нас стратегічного значення»

Цю важливу для країни тезу аргументував на II Міжнародній конференції «Імпорт вугілля в Україну» Олександр Славинський, експерт відділу паливно-енергетичних ринків ДЗІ. 26 лютого в столиці відбувся захід, організатором якого виступила група «Метал Експерт», де представники учасників енерго ринку, профільних структур ГМК та експерти обговорювали рецепти забезпечення енергетичної незалежності України. Головними питаннями конференції стали поточний стан з поставками антрациту для енергогенерацій та перспективи розвитку вугільної промисловості України, зокрема, імпортні поставки сировини, а також можливості експорту.

 

Представник ДЗІ виступив з презентацією «З експортера в імпортери. Диверсифікація постачання антрациту в Україну», де зазначив необхідність якнайшвидше сформувати надійну модель диверсифікованих поставок імпортного антрациту, як запоруку безпроблемного входження в новий опалювальний сезон. «Запасний аеродром» в цьому питанні, під час геополітичної нестабільності значно посилить позиції держави в багатьох напрямках, від економічної складової до впевненості в політичному переговорному процесі на сході країни.

 

«Доповідачі на конференції у своїх презентаціях висвітлювали різні теми в контексті імпортних поставок вугілля в Україну, зокрема велика уваги була приділена саме енергетичному вугіллю. Забезпечення антрацитом є край важливим для української теплогенерації, адже 7 із 14 вітчизняних ТЕС працюють саме на цій сировині. Були висвітлені питання ціноутворення, джерел необхідного вугілля, логістики, перспектив українсько-польських відносин у вугільній сфері тощо. Домовились найближчим часом провести робочі зустрічі з крупними операторами ринку для інтенсифікації обміну інформацією», – поділився враженнями від конференції Олександр.