Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.09.2015

ДП «Держзовнішінформ» познайомилось з голландським досвідом в молочній галузі

Керівництво ДП «Держзовнішінформ» взяло участь у роботі науково-практичної студії на III Голландському дні молока. Захід проходив 17 вересня в Черкаській області за сприянням Асоціації виробників молока спільно з Посольством Королівства Нідерландів в Україні і агроконсалтинговою компанією «Дикун». Провідні експерти галузі ділилися секретами ефективного господарювання на фермі, розповіли про переваги та недоліки молочних кооперативів в Україні та шляхи їх впровадження в існуючих економічних умовах.

Захід став платформою для зустрічей, розширення співробітництва, обговорень, обміну між українською та голландською сторонами. Якоб Бранд, (Рабобанк, Нідерланди) поділився з колегами досвідом співпраці в молочному секторі і розповів про останні тенденції світових ринків. Практичні аспекти господарювання на фермі торкнулися Бен Браакман (The Friesian), Гервін Керкдайк (CRV, Нідерланди), Кейс Хайзінг («Кищенці», Україна).

Спікерами від провідних голландських та вітчизняних компаній були запропоновані конкретні кроки по раціоналізації використання наявних кормів, поліпшення генетичного потенціалу стада та управління ним, поліпшення ветеринарного догляду за тваринами, вдосконалення менеджменту молочних ферм.

Представники ДП «Держзовнішінформ» провели ряд зустрічей з представниками голландського бізнесу, зокрема з Беном Браакманом, що представляє інтереси відомою компанією The Friesian, а також паном Якобом Брандом, представником Rabobank. У ході зустрічей були обговорені існуючі проблеми в галузі та шляхи їх вирішення, а також можливі перспективи співпраці в майбутньому між вищевказаними підприємствами та ДП «Держзовнішінформ», ґрунтуючись на наявному позитивному досвіді такої співпраці в минулому.

«Учасники аграрного ринку стрімко самоорганізовуються. І успішний приклад асоціації тваринницької галузі цьому найкраще підтвердження. Держава повинна цьому всіляко сприяти і допомагати», – зазначає в.о. директора ДП «Держзовнішінформ» Юрій Лазоренко.

«В умовах падіння світових цін і закриття традиційних ринок збуту українські молочні ферми фактично черговий раз поставлені на межу виживання. На сьогоднішній день вирішенням питання є модернізація структури виробництва молока в Україні, що має на увазі кардинальне збільшення частки молока, виробленого фермерськими господарствами, а також зниження собівартості виробництва молока для збереження достатнього рівня рентабельності ведення бізнесу навіть в умовах низьких закупівельних цін на нього», – прокоментував ситуацію на ринку для учасників IIІ Голландського дня молока Антон Порембський, начальник відділу агропромислового комплексу ДП «Держзовнішінформ».