Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.09.2017

Перспективи розвитку Українсько-Китайських відносин визначили на бізнес-форумі

19 вересня 2017 року в Києві відбувся Українсько-Китайський бізнес-форум, організаторами якого виступили Китайська Торгова Асоціація (ССА) та Польсько-Китайська Інвестиційна палата. У Форумі взяли участь представники органів державної влади та ділових кіл міста Шеньчжень. Україну представляли приватні та державні підприємства з різних секторів економіки.

Учасники форуму обговорили актуальні тенденції українсько-китайських відносин, практичні аспекти побудови бізнес-стосунків з Китаєм та визначили найбільш перспективні напрямки співпраці. Ключовими темами обговорення стали оптичне виробництво, High-Tech, агросектор та логістика.

Учасники Форуму мали можливість отримати ґрунтовну інформацію про місто Шеньчжень, ведення бізнесу на китайському ринку, переваги для своєї галузі.

Руслан Осипенко, виконавчий директор Китайської Торгової Асоціації, представив учасників Форуму, окреслив цілі і можливості, які можуть дати українсько-китайські відносини. Закликаючи до співпраці, пан Осипенко зазначив: «Для збільшення інвестиційної привабливості України необхідно зміцнити конкурентоспроможні галузі, розширити співпрацю в сфері комунікацій, логістики, інфраструктури, поновлюваних джерел енергії, машинобудування, фінансовій сфері».

Керівник Управління міжнародного співробітництва Держспоживслужби – Ольга Шевченко наголосила, що двосторонні відносини між Україною та КНР носять характер стратегічного партнерства, відображають багаторічні традиції дружби і співпраці між двома націями, свідченням чого є збільшення, впродовж останніх років, товарообігу між країнами, розширення номенклатури продукції, зокрема тваринного й рослинного походження.

Радник з торгово-економічних питань посольства КНР в Україні Лю Цзюнь у своєму виступі відзначив значний потенціал України та зацікавленість китайських партнерів.

«Найближчим часом Китай вбачає двосторонню торгово-економічну співпрацю саме у галузі сільського господарства. Однак я бачу можливості і потенціал також у промисловості, ІТ та інфраструктурі. Ми зможемо знайти спільну мову і спільні інтереси», – зазначив пан Лю Цзюнь.

Заступник директора ДП «Держзовнішінформ» Олег Мельник представив на Форумі державне інформаційно-аналітичне підприємство та розповів, як воно може сприяти розвитку китайського бізнесу в Україні.

«Український ринок відкритий, з широкими можливостями для китайських підприємців, які зацікавлені розвивати свій бізнес в Україні. «Держзовнішінформ» здійснює моніторинг цін на товари та послуги на зовнішніх та внутрішньому ринках, надає інформаційну, консультативну та експертну допомогу підприємствам, підготовку експертних висновків установам та організаціям при здійсненні ними їх діяльності і може стати надійним інформаційним партнером та лобістом китайського бізнесу в Україні», – заявив Олег Мельник.

Голова Тернопільської РДА Олександр Похилий у своєму виступі звернув увагу на те, що торговий оборот Тернопільської області та КНР вже склав 9,9 млн. USD. З яких – 9,5 млн. USD імпорту та 0,4 млн. USD експорту. «Ми зацікавлені в бізнес стосунках, в обміні досвідом для зміцнення економіки наших країн. Основним видом діяльності Тернопільської області є агропромисловий комплекс. Але ми також зацікавлені розвивати сферу альтернативної енергетики, переробки та розвитку промисловості. Український бізнес має різноманітні пропозиції для китайського по залученню інвестицій та по співпраці в торгівельній сфері», – зазначив Олександр Похилий.

Після завершення офіційних презентацій компаній підприємці провели B2B перемовини, які надали можливість більш детально обговорити подальшу співпрацю.

Довідково. Китайська Торгова Асоціація створена 18 травня 2015 року за підтримки Уряду КНР глобальними китайськими компаніями, які працюють в Україні.

Прес-служба ДП “Держзовнішінформ”