Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.11.2017

Україна й ОАЕ активізуватимуть практичну взаємодію за низкою стратегічних напрямів співпраці

У ході робочого візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів Президент України Петро Порошенко провів зустріч із віце-президентом, прем’єр-міністром, міністром оборони Об’єднаних Арабських Еміратів, правителем Емірату Дубай шейхом Мухаммедом бін Рашидом Аль Мактумом.

Глава Української держави підкреслив традиційно дружній характер відносин між Україною й Об’єднаними Арабськими Еміратами та висловив сподівання на підтримку еміратською стороною ініціатив України в рамках міжнародних організацій, спрямованих на захист її суверенітету та відновлення територіальної цілісності.

Шейх Мухаммед бін Рашид Аль Мактум підтвердив, що Об’єднані Арабські Емірати підтримують суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Також було досягнуто домовленості про підтримку кримських татар із боку ОАЕ.

Петро Порошенко та Мухаммед бін Рашид Аль Мактум відзначили наявність значного потенціалу для активізації практичної взаємодії за низкою стратегічних напрямів співпраці, таких як енергетика, авіабудування, космічні дослідження, військово-технічне співробітництво.

Під час зустрічі було обговорено питання підготовки чергового засідання Міжурядової українсько-еміратської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яке планується провести у Києві.

Співрозмовники позитивно оцінили досягнуту домовленість про взаємне скасування візових вимог для громадян України й Об’єднаних Арабських Еміратів. Президент України відзначив актуальність подальшого покращення авіаційного сполучення між двома країнами з урахуванням розширення різноманітних двосторонніх контактів.

Петро Порошенко запросив шейха Мухаммеда бін Рашида Аль Мактума здійснити візит в Україну.