Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.06.2018

Уряд лібералізував сферу надрокористування – Семерак

Уряд ухвалив перший пакет змін щодо спрощення ведення бізнесу та стимулювання інвестицій у галузь надрокористування в Україні. Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.

Зокрема, було продовжено перехідний період для проходження процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД). У разі відсутності у надрокористувача результатів ОВД, він має до 31 грудня 2018 року внести до єдиного реєстру відповідне повідомлення про плани таку процедуру здійснити.

«Мінприроди надало можливість провести передбачені законом процедури ОВД без зупинки діяльності», – прокоментував Семерак, зазначивши, що станом на сьогодні міністерство забезпечує проходження процедури ОВД для понад 600 суб’єктів господарювання, і надрокористувачів серед учасників ОВД – близько 30%.

Також спрощено процедуру надання чи продовження дії дозволів. Відтепер їх не потрібно погоджувати в Мінприроди. Це також стосується ділянок, виставлених на аукціон.

Крім того, серед головних змін, запропонованих урядом, – скасування «апробації» при отриманні дозволу на користування нафтогазоносними надрами, запровадження із 2019 року системи електронного подання документів для його отримання, скасування плати за продовження строку дії дозволу (для нафтогазоносних надр) та врегулювання питання щодо сплати вартості геологічної інформації (тепер виключно при наданні дозволу).

Крім того, скорочено із 90 до 45 днів строк погодження облрадами пропозицій Держгеонадр щодо визначення переліку виставлених на аукціон ділянок.

Джерело: ukrinform.ua