Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.05.2019

Аграрії забезпечені мінеральними добривами на 108%

Українські аграрії у повному обсязі забезпечені мінеральними добривами.

Повідомляє Мінагрополітики.

Так, станом на середину травня, з урахуванням перехідних залишків минулого року, сільськогосподарськими підприємствами законтрактовано та придбано 1,1 млн тонн поживних речовин мінеральних добрив, що складає 108% до попередньої потреби.

Рішення, яке було ініційоване Мінекономрозвитку щодо розширення переліку заборонених до ввозу на територію України товарів походженням з Росії, не відобразиться на подальшій ціновій ситуації щодо мінеральних добрив.

Протягом останніх двох років відбулись суттєві зміни в обсягах імпорту різних видів мінеральних добрив з Російської Федерації.  Країнами постачальниками, крім РФ, стали низка європейських країн, а також країни Близького Сходу.  Тому мінеральні добрива, які все ще у певній кількості постачалися з РФ,  будуть замінені альтернативними з інших країн. При цьому, як відмічають аналітики ринку мінеральних добрив, зміни країни постачання не позначаються суттєво на вартості для сільськогосподарських виробників.

Відповідно по повідомлення Мінекономрозвитку,  заборона запроваджена Урядом України у відповідь на агресивні та дискримінаційні дії з боку Російської Федерації щодо закриття товарам походженням з території України доступу на російський ринок, а також на обмеження транзиту товарів з території України територією РФ.