Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.11.2017

Чехи готові розширювати виробництво енергії з біомаси в Україні

Чеська компанія TTS Group веде перемовини з Держенергоефективності України щодо розширення у різних регіонах України виробництва енергії з біомаси. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енргозбереження України. 

“Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів робочу зустріч із головою Регіональної торгової палати Края Височина Чеської Республіки, директором компанії TTS Group Ріхардом Горки. Сторони обговорили перспективи впровадження у різних регіонах України проектів з використанням соломи як сировини для виробництва «чистої» енергії”, – йдеться в повідомленні.

У ході зустрічі Савчук наголосив, що міські голови зацікавлені у реалізації потужних та якісних проектів з виробництва тепла «не з газу». Він запевнив представника інвестора в значному потенціалі використання біомаси в Україні.

Як повідомляють в Держенергоефективності, наразі чеська компанія TTS Group уже підписала протокол про співпрацю у сфері заміщення газу з Коростенською міською радою.

У найближчій перспективі також планується розглянути можливість проведення масштабної виїзної конференції в м.Нікополь для представників бізнесу, органів місцевої влади, громадськості та ЗМІ, щоб продемонструвати переваги встановлення твердопаливних котелень із чеськими котлами на біомасі.

Компанія TTS Group є лідером у використанні біомаси в енергетичних цілях в Чехії та має багаторічний досвід з виробництва промислових котлів на біомасі. Зокрема, котли виробництва цієї компанії спалюють солому в українському місті Нікополь. Крім цього, TTS Group керує системою опалення в одинадцяти містах Чеською Республіки і Словаччини. Загалом компанія постачає більше 215 тис. Гкал тепла в рік.

Джерело: Agropolit