Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.07.2013

Цукор

Зростання цін на цукор підтримувалось завдяки зливам в центрально-південному регіоні Бразилії, які затримали збір цукрової тростини на тиждень. Крім того надмірні опади також призвели до скорочення рівня цукрози в тростині, що стимулює фермерів до збільшення переробки сировини на етанол. Також зростання підтримувалось технічними факторами, зокрема збільшенням закриття коротких позицій трейдерами. В той же час зниженню цін в кінці тижня сприяли очікування високого врожаю цукрової тростини в Бразилії на рівні 590 млн.т. (532 млн.т. в попередній сезон), великі опади в Індії спряли покращенню стану посівів цукрової тростини, високі перехідні запаси цукру в поточному сезоні (9,98 млн. т), зниження курсу бразильського реалу до доллара США.

На минулому тижні в Україні ціни на цукор продовжили зростати в зв’язку з сезонним збільшенням споживання даного продукту. Деякі великі споживачі також збільшили обсяги закупок в зв’язку з непевним майбутнім рівнем пропозиції цукру в наступному сезоні. Прогнозується, що в наступному маркетинговому році, який починається з 1 вересня, виробництво цукру знизиться до 1,2-1,4 млн.т у порівнянні з 2,2 млн.т в минулому році. Причиною є скорочення посівних площ на 15% в порівнянні з минулим роком.

На початку червня Національна асоціація цукровиробників «Укрцукор», Міністерство аграрної політики та продовольства України, представники цукрових заводів та торгових мереж підписали меморандум, згідно якому ціни на цукор не будуть підніматись вище рівня затрат на виробництво (6,85 грн/кг).