Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.10.2015

Держзовнішінформ ініціює проведення Українсько-Канадського форуму

Держзовнішінформ ініціює об’єднання зусиль профільних державних відомств, національних експортерів та зарубіжних колег для проведення Українсько-Канадського форуму про перспективи зони вільної торгівлі між нашими країнами. Цю пропозицію Юрій Лазоренко, в.о. директора ДЗІ, озвучив на конференції "Україна-Канада – погляд у майбутнє: зона вільної торгівлі", яка відбулась 26 жовтня 2015 року.

Проведення Українсько-Канадського форуму передбачається на початку березня 2016 року в Торонто паралельно з міжнародним форумом гірняків та старателів Канади PDAC, де цього року Держзовнішінформ організовує Український національний стенд.

Головною метою проведення Українсько-Канадського форуму в Торонто повинно стати започаткування діалогу лідерів бізнесу з представниками влади іншої країни, зростання довіри канадців до України через особисті контакти, спільна побудова учасниками форуму ефективної взаємодії на підставі нової реальності, яку створює зона вільної торгівлі, в тому числі вихід українських компаній на ринок США через кооперацію з канадськими фірмами. Плануються B2B-переговори та безпосереднє ознайомлення ділових кіл з можливостями розвитку їх бізнесу в країні-партнері.

Свою зацікавленість вже висловили учасники заходу Володимир Левандовський, представник експортного відділу ВТ «Росава», Тарас Паславський, директор з міжнародних відносин Providence Gрoup, член асоціації аерокосмічних підприємств Канади (AIAC). Пропозиція також знайшла підтримку у Емми Турос, виконавчого директора канадсько-української торгової палати, Андрія Шевченко, надзвичайного і Повноважного Посла України в Канаді, Клінта Мартіна, керівника комерційного відділу Посольства Канади в Україні.

«Ми впевнені, що саме об’єднання зусиль органів влади обох країн, найбільших бізнес-асоціацій та спеціалізованих підприємств в сфері зовнішньоекономічної діяльності дозволить провести Українсько-Канадський форум на найвищому рівні з реальними позитивними результатами для економік наших країн. Зі свого боку, ми готові стати координатором на цьому етапі підготовки заходу», – зазначив в.о. директора ДП «Держзовнішінформ» Юрій Лазоренко.