Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.09.2015

«Держзовнішінформ» підтримає Національний павільйон України на виставці органічної продукції BioFach-2016

В.о. директора ДП «Держзовнішінформ» Юрій Лазоренко підписав меморандум про співпрацю з компаніями-організаторами Національного павільйону виробників органічної продукції – Сергієм Галашевським, керівником українського органу сертифікації «Органік стандарт», директором консультаційного органу «КьюС» Ксенією Гладченко, а також директором Інформаційного центру «Зелене досьє» Тамарою Мальковою. Мета меморандуму – співпраця з просування України на світовому ринку як виробника органічних продуктів харчування.

Підписанням меморандуму сторони висловили намір консолідувати свої зусилля, спрямовані на презентацію світовій спільноті України як потужного виробника органічної продукції, розширювати присутність українських експортерів органічної продукції на традиційних і нових зовнішніх ринках, інформаційно-аналітичну підтримку діяльності вітчизняних виробників. Партнери будуть об'єднувати свої зусилля шляхом проведення спільних заходів, а саме виставок, круглих столів, семінарів, конференцій.

Впродовж останніх декілька років сторони є компаніями-організаторами Національного павільйону всесвітньовідомої виставки органічної продукції BioFach-2016 в Нюрнберзі, Німеччина. Цього року ця виставка була обрана Кабінетом Міністрів України як пріоритетний напрямок для державної підтримки і сприяння, і увійшла до «План заходів щодо виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» в 2015 році» від 4 березня 2015 . Реалізуючи даний план Кабміну, ДП «Держзовнішінформ» як структурний підрозділ Мінекономрозвитку, з цього року стало інформаційним і аналітичним партнером Українського національного павільйону BioFach. В минулому році більше 2000 компаній з 76 країн світу взяли участь у роботі виставки BioFach, серед них виробники, торговельні компанії, асоціації, сертифікаційні органи та інші організації, що здійснюють свою діяльність на ринку органічних продуктів.

«Органічне виробництво – це відносно нова перспективна ніша в українському агропромисловому секторі, яка в нашій країні тільки формується на законодавчому рівні, але з року в рік демонструє вражаючу динаміку зростання як експортний напрямок», – зазначив Юрій Лазоренко, виконуючий обов'язки директора ДП «Держзовнішінформ».

Підтримка з боку держави дуже важлива для розвитку органічного ринку. Тому ми тішимось, що вперше участь України в найбільшій світовій виставці органічного виробництва «БіоФах» включено до Плану заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку «Україна-2020». Ми також вітаємо ДП «Держзовнішінформ» – партнера Національного Павільйону України на виставці «БіоФах 2016», – Катерина Малькова, менеджер проектів Інформаційного центру «Зелене досьє».

Динамічний розвиток органічного виробництва в Україні останніми роками надає можливість для країни зайняти ключову роль в даному сегменті агровиробництва та перспективну нішу на ринку сільськогосподарської продукції, а також має в цілому позитивний вплив на загальний імідж України, як гравця міжнародного ринку, – Сергій Галашевскьий, директор органу сертифікації «Органік Стандарт».

ДП «Держзовнішінформ» – провідний інформаційно-аналітичний та експертний центр, що знаходиться у сфері управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (заснований в 1996 г.). Місія компанії – сприяння українським експортерам шляхом надання інформаційної та експертної підтримки. Компанія надає повний спектр інформаційних, аналітичних, дослідницьких та експертних послуг: експертизу зовнішньоекономічних контрактів, дослідження ринків, випуск інформаційно-аналітичних продуктів (бюлетені "Огляд цін українського та світового товарних ринків", "Товарний монітор. Україна", "Товарний монітор. Металургія". Торговий баланс","Каталог "Імпортери та експортери України"), управління порталом підтримки українського експорту www.ukrexport.gov.ua, організація і проведення конференцій. http://dzi.gov.ua/

BioFach  –  це провідна світова виставка органічних продуктів, яка щороку проходить в лютому в м.Нюрнберг  (Німеччина). В 2014 році 2,263 компаній з 76 країн світу взяли участь у роботі виставки BioFach, серед них виробники, торгівельні організації, асоціації, сертифікаційні органи та інші організації, що пов’язали свою діяльність з органічним бізнесом. Виставку відвідало 42 445 осіб з 135 країн світу. BioFach – це потужна платформа для позиціонування органічної продукції, яка дає унікальні можливості для ознайомлення з актуальними тенденціями органічного сектору та найбільший осередок актуальної інформації щодо змін, які відбуваються в міжнародній системі регулювання.

Підтримка з боку держави дуже важлива для розвитку органічного ринку. Тому ми раді, що вперше участь України в найбільшій світовій виставці органічного виробництва "БіоФах" включено до Плану заходів щодо виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Стратегії сталого розвитку "Україна-2020". Ми також вітаємо ДП "Держзовнішінформ" – партнера Національного павільйону України на виставці "БіоФах -2016", – Катерина Малькова, менеджер проектів Інформаційного центру "Зелене досьє".

Динамічний розвиток органічного виробництва в Україні в останні роки надає можливість для країни зайняти ключову роль в даному сегменті агровиробництва і перспективну нішу на ринку сільськогосподарської продукції, а також в цілому позитивно вліяніяет на загальний імідж України як гравця міжнародного ринку, – Сергій Галашевський, директор органу сертифікації "Органік Стандарт".