Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.10.2019

Кабмін запускає тестування системи електронного документообігу IDoc

Кабмін погодив запровадження експериментального проєкту з тестування системи електронного документообігу IDoc.
Про це йдеться в оприлюднененому на Урядовому порталі розпорядженні КМУ, інформує Укрінформ.

“Центральні органи виконавчої влади можуть приєднатися до експериментального проєкту за рішенням відповідного керівника державної служби”, – йдеться в документі.

Проєкт триватиме до 31 грудня 2020 року.

Система електронного документообігу ІDoc була запущена в 2017 році командою порталу державних послуг iGov.

ІDoc — це платне рішення для компаній від 100 осіб і більше.

У системі наявні такі функці, як створення будь-яких форм та шаблонів без участі програмістів; задавання будь-якої логіки бізнес-процесів без участі програмістів; робота з електронними цифровими підписами всіх популярних форматів України; створення довідників, наприклад щодо співробітників компанії; створення архівів і переносення в ІDoc вже існуючих тощо.

Запускати систему можна як на хмарі iGov, так і на серверах компанії.

Канал передачі даних між системою та зовнішніми ресурсами захищений, в основі передачі лежить SSL-протокол (HTTPS з високим ступенем захисту). Використовуються REST сервіси і SOAP (є можливість формувати персональні криптопакети, зашифровані електронні підписи). Для передачі особистих даних використовується канал, зашифрований подвійним ключем.

У 2017 році розробники анонсували, що вартість системи становить 250 000 грн, при цьому за данними ProZorro, аналоги системи коштують 1-2 млн грн.