Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.05.2019

Китай побудує в Україні завод по переробці картоплі

Китайці готові інвестувати у виробництво українського крохмалю.

Про це повідомляється на сайті Мінагрополітики.

Китайці заявляють, що їм цей продукт дійсно потрібен, а у нас він якісний і задовольняє всі вимоги їхнього ринку, інформує enovosty.com/news.

Україна ж виграє не тільки на торгівлі безпосередньо, а й на те, що змушена буде диверсифікувати виробництво за рахунок вирощування різних сортів картоплі. У тому числі – і для переробки на крохмаль, освоюючи при цьому нові ринки збуту.

Інвестиції, як заявляють в міністерстві, стосуються перш за все будівництва на території України виробничих підприємств. До того ж, в деяких випадках, з нуля. Як повідомив заступник міністра агрополітики Віктор Шеремета під час зустрічі з китайськими інвесторами, до 2000 року в нашій країні працювали 17 профільних підприємств з виробництва крохмалю, з яких до наших днів дожили лише чотири.

В результаті повністю забезпечити внутрішній ринок продукцією не вдається, а успіх експорту досить мінливий. І це при тому, що з самої картоплею, як каже Шеремета, в Україні проблем немає, адже зараз по її виробництву ми займаємо четверте місце в світі з щорічним показником в 20 млн тонн.

«Будівництво нових заводів і розширення потужностей діючих заводів з виробництва картопляного крохмалю сприятиме створенню нових робочих місць, підвищення соціально-економічного рівня життя населення та розвитку сільських територій», – додав заступник міністра.