Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.05.2019

На початок травня фермери засіяли 3,15 млн га кукурудзою

Після тривалих вихідних продовжилося падіння цін на ринку зернових. Торгівля старим урожаєм (ціни вважаються більш номінальними) практично відсутня. Але все ж таки майданчик продовжує відчувати тиск зі сторони світових котирувань, зокрема російського зерна.

Досить суттєво впала пшениця всіх класів. Український ринок не міг ігнорувати факту, який зараз залишається найбільш впливовим для всіх торгівельних майданчиків у цілому (чергове загострення у перемовинах між США та Китаєм).

Про це повідомляє експерт відділу досліджень ринків агропромислового комплексу «Держзовнішінформу» Мирослава Шимкова.

Що ж стосується нового врожаю та цін на нього, то ситуація наступна: в Україні рясні опади та тепло сприяють отриманню гарного врожаю, що тисне на ціни зерна нового врожаю. Проте постійні дощі дещо сповільнили хід польових робіт.

Наприклад, спостерігається відставання посівів кукурудзи через дощі, що йдуть з минулого тижня.

Станом на 08 травня фермери засіяли 3,15 млн га, або 68% від плану Міністерства сільського господарства, проти 76% у минулому році. Незважаючи на те, що польові роботи розпочалися швидкими темпами вже в кінці квітня на півдні і в центрі країни, зараз відставання стає все більш і більш помітним, особливо на півночі і заході країни. Наступного тижня погода повинна залишатися дощовою, що ще більше затримає польові роботи.

Кукурудза також повільно рухається вниз: продажів дуже мало, при цьому запаси товару ще є. Хоча не травень місяць, як повідомляють оператори ринку, заплановано відвантажити близько 2,1 млн тонн кукурудзи.