Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.04.2019

Національний банк України шукає управителів активами для 16 банків

НБУ шукає нових керуючих активами для 16 банків, які перебувають під його контролем, і готовий для цього забезпечити прозорий конкурсний відбір.

Про це повідомляється на сторінці Національного банку України в соцмережі Facebook.

Мова йде про банки, ліквідацію яких розпочато до вересня 2012 року або до закріплення функцій з виведення банків з ринку за Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. У НБУ нагадали, що до цього регулятор прийняв рішення про відкликання ліцензій та ліквідацію 16 банків, балансова вартість активів яких становила близько 11 млрд грн.

Відзначається, що управителем може стати компанія, яка здійснює професійну діяльність щодо надання аудиторських, юридичних, консалтингових або фінансових послуг не менше трьох років, веде беззбиткову діяльність і не має заборгованості перед бюджетом. Також повідомляється, що конкурс буде проводитися через електронну систему комерційних закупівель Rialto, створену за принципом Prozorro, а з переможцями НБУ укладе договори про передачу активів в управління.

Довідково

Згідно з даними на сайті НБУ, у переліку банків, активи яких передані в управління юридичним особам, 16 фінустанов, включаючи банки «Аллонж», «Європейський банк розвитку та заощаджень», «Європейський», «Національний стандарт», «Банк регіонального розвитку», «Український промисловий банк», «Земельний банк», «Трансбанк», «Східно-Європейський банк», «БІГ Енергія», «Україна», «Соцком Банк», «Дністер», «Синтез», «Володимирський», «Інноваційно-промисловий банк».

Теги: