Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.05.2018

Норвезькі інвестори зацікавлені в інвестуванні в «зелену» енергетику України

Високий рівень політичного діалогу, який є зараз між Норвегією та Україною, закладає основу для плідної співпраці в економічній сфері. Про це, як передає прес-служба Кабміну, заявив державний секретар МЗС Норвегії Аудун Халворсен під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, інформує РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, ділові зв’язки, які активно розвиваються між компаніями двох країн на базі торгово-промислових палат, поглиблюються, а норвезькі інвестори позитивно оцінюють розвиток бізнес-середовища в Україні.

Аудун Халворсен зазначив, що оптимістичні очікування інвесторів повинні бути підкріплені впевненістю, оскільки найбільш важливою характеристикою країни для інвестування є передбачуваність.

«Кілька позитивних бізнес-кейсів відразу є сигналом для інших інвесторів, перші прокладають дорогу наступним», – додав державний секретар МЗС Норвегії.

За його словами, найбільший інтерес норвезькі інвестори проявляють до енергетичного сектору України, зокрема до «зеленої» енергетики.

Аудун Халворсен також розповів про те, що Норвегія буде брати активну участь в роботі Міжнародної конференції щодо реформ в Україні, яка відбудеться в Копенгагені 27 червня, і також готова до подальшого поглиблення співробітництва з Україною у різних сферах двосторонніх відносин.

У свою чергу, Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що підтримка Норвегією України є конкретною і практичної, і такі відносини є основою для подальшого поглиблення двосторонніх відносин.

«Ми дуже задоволені рівнем розвитку двосторонніх відносин між Україною та Норвегією, що в черговий раз підтвердили результати останнього візиту до Норвегії Президента України Петра Порошенка. Ми цінуємо створення у квітні парламентської Групи дружби з Україною при Стортингу (парламенті. – ред.) Норвегії, яке демонструє стратегічну важливість відносин між нашими країнами», – зазначила вона.

Джерело: rbc.ua