Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.03.2019

Подорожчання українського масла не буде

Надії українських виробників масла на подорожчання товару не виправдалися. Чіткої цінової тенденції на українському ринку масла в лютому не відзначалося.

Про це повідомляє сайт ІНФАГРО.

Трейдери поки не готові піднімати ціни на українське масло, посилаючись на зниження його вартості в Європі і на наявність альтернативних пропозицій в Африку більш дешевого товару з інших країн-експортерів, переважно з Індії. Тому ціни дуже різні. Хтось продає масло по 4200 USD за тонну, а хтось вже готовий віддавати його і по 3800 USD за тонну. Саме так зараз оцінюють трейдери українське масло для африканських поставок.

У пропозиціях товару на внутрішньому ринку ціновий діапазон теж досить широкий. Селянське масло продається по 112- 117 тис. грн за тонну, а за масло 82% просять 127-137 тис. грн за тонну.

Прогнозувати ціни на березень зараз досить складно. Зростання ціни, скоріш за все, не буде, але і для її зниження теж причин поки що немає.

Зниження ціни на масло повинно стримувати в тому числі і скорочення випуску сирного продукту. Минулого місяця масла виробили близько 6,1 тис. тонн, на 8% менше у порівнянні з цим же місяцем минулого року. У лютому випуск товару ще більше скоротиться. Але слід також зазначити, що у багатьох операторів все ще є пристойні запаси старого масла і саме це позначається на ціновій кон’юнктурі.

 

Джерело: ІНФАГРО