Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.10.2016

Семінар фахівців ДП «Держзовнішінформ» для начальників відділів контролю валютних операцій Ощадбанку

Сьогодні команда експертів-аналітиків ДЗІ «десантувалася» на тренінг-семінар у Ощадбанку. Головною темою заходу стали  роз‘яснення аспектів постанови НБУ №369.

Після вступного слова, з яким виступили директор ДЗІ Юрій Лазоренко та старший радник Тамара Кліточенко, слово взяли експерти. Вони зосередили свою увагу на особливостях здійснення функцій агента валютного контролю за торгівельними, неторгівельними та капітальними операціями.

Начальник управління галузевих досліджень Олег Мельник присвятив виступ аналізу документів про фінансову операцію та маніпуляціям стосовно суті та мети фіноперації. Експерти Наталія Єна та Марина Семенова розповіли про нюанси оцінки маркетингових та консалтингових послуг, а також  роботу у однієї з найскладніших тем для фахівця – нарахування роялті. Виступи Дмитра Рязанцева та Олексія Тарабухіна було зосереджено на транспортних послугах та договорах на поставку програмних засобів, а Валерій Студенцов поділився нюансами роботи з висновками по лізингу літаків та  морських перевезень.

Під час виступів начальники відділів контролю валютних операцій регіональних управлінь Ощадбанку зверталися із питаннями по темам доповідей.

За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості про співпрацю між експертами ДЗІ та фахівцями Ощадбанку у сфері контролю валютних операцій та на виконання постанови НБУ «Про затвердження Положення про порядок здійснення банками аналізу та перевірки документів (інформації) про фінансові операції та їх учасників».

Як підкреслив директор ДП «Держзовнішінформ» Юрій Лазоренко, ДЗІ відкрито для співпраці у цій сфері із представниками усіх банків України, а експерти готові проводити подібні семінари для усіх зацікавлених.