Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.08.2013

Світовий ринок м’яса

Згідно останньому довгостроковому прогнозу Міністерства сільського господарства, тваринництва та забезпечення Бразилії, обсяг виробництва м’яса в країні повинен збільшитись впродовж найближчих 10 років. Найбільший приріст очікується в першу чергу по виробництву м’яса птиці, але також зросте виробництво яловичини та свинини.

Згідно оцінкам міністерства бразильське виробництво яловиччини збільшиться на 22,5% впродовж вказаного періоду та досягне 10,9 млн тонн до 2022 року, тоді як її експорт, згідно прогнозам, за той самий період збільшиться на 29% до 1,88 млн тонн. За перше півріччя 2013 року, поставки яловичини з Бразилії зросли на 22% до 679 тис.тонн у порівнянні з 2012 роком. При цьому вартість експорту була на 14,6% вище, ніж в попередньому році. Найбільше збільшення поставок було зафіксоване в такі країни як Гонконг (Китай), Алжир та Іран.

В той же час виробництво м’яса птиці, по прогнозам, збільшиться на 46%, що збереже позицію Бразилії, як найбільшого експортера курятини в світі, та досягне 4,67 млн.тонн. Також за наступні десять років бразильське виробництво свинини, по прогнозам, зросте на 21% до 4,2 млн тонн.

Збільшення виробництва свинини та м’яса птиці відповідно підтримає зростання попиту на продукцію комбікормової промисловості, що, відповідно, буде сприяти подальшому розширенню виробництва зерна. Згідно оцінкам бразильських аналітиків, виробництво кукурудзи зросте на 20% до 93,6 млн тонн до 2022-23 років.