Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.01.2019

У ДФС створено департамент з питань трансфертного ціноутворення

У структурі Державної фіскальної служби України створено Департамент трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування, який об’єднав профільних фахівців із різних підрозділів контролюючих органів. Відповідне управління також утворено у складі Офісу великих платників податків.

«В управлінській вертикалі органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, фактично, з’явився єдиний центр координації, аналізу, контролю та розвитку питань міжнародного оподаткування як одного із пріоритетних та важливих напрямків податкового контролю в Україні», – сказав заступник Міністра фінансів Сергій Верланов.

Ця зміна дозволить досягти злагодженої та ефективної роботи підрозділів у напрямі контролю за трансфертним ціноутворенням, підвищить спроможність податківців своєчасно та якісно реагувати на виклики розмиття податкової бази та виведення прибутків з-під оподаткування, що є важливим для виконання міжнародних зобов’язань України щодо співробітництва над реалізацією Плану дій BEPS.

Передбачено, що у складі цих структур будуть діяти підрозділи, відповідальні за аналіз документації із трансфертного ціноутворення, моніторинг контрольованих операцій із врахуванням галузевої специфіки, проведення перевірок із трансфертного ціноутворення, обмін податковою інформацією, узагальнення практики міжнародного оподаткування та проведення взаємоузгоджувальних процедур із нерезидентами та контролюючими органами інших країни, міжнародне податкове співробітництво, виявлення схем агресивного податкового планування, зловживання податковими конвенціями.