Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.06.2019

У Києві відкрилась ХХХІ Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2019»

Сьогодні, 4 червня, відбулося офіційне відкриття ХХХІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

На урочистому відкритті, яке відбулося на території Національного комплексу «Експоцентр України» у Києві, перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів звернув увагу на вагомий внесок фермерів у розвиток економіки України і підкреслив, що уряд усіляко підтримує агровиробників.

«З 2017 року уряд за ініціативи Мінекономрозвитку дав старт унікальній програмі державної підтримки для виробників сільгосптехніки. Ця програма дозволяє отримати часткову компенсацію вартості своєї продукції, відтак зробити її кінцеву вартість більш привабливою саме для українських фермерів», – зазначив Кубів.

В. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час вітального слова зауважила, що основне гасло «Агро-2019»: «Фермеруй в Україні – підкорюй світ».

“Ми з урядом дійсно хочемо створити для аграріїв такі умови, щоб їм було комфортно працювати тут в Україні, але щоб вони були здатні завойовувати своєю високотехнологічною аграрною продукцією весь світ”, – наголосила Трофімцева.

Вона додала, що сьогодні АПК – це понад 50 тис. суб’єктів господарювання, з яких понад 40 тис. фермерів, при цьому 80% – це малі фермери.

За її словами, уряд і Мінагрополітики працює над тим, щоб створювати такі умови, при яких навіть маленький фермер, у якого є 100-200 га, відчував себе повноцінним гравцем на світових ринках. Фермер в Україні повинен мати можливість об’єднуватись в кооперативи, створювати або бути членом регіональних кластерів, перероблювати свою продукцію та експортувати її за кордон.

Участь у заході взяли заступники міністра аграрної політики та продовольства України, представники Верховної Ради України, міністерств України, ЦОВВ, профільних об’єднань та асоціацій, бізнесу, українські та міжнародні експерти, та представники близько 1300 компаній із 15 країн світу.

Джерело: Укрінформ