Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.02.2019

У першій половині лютого ціни на нафту будуть в межах 60$/бар, – експерт ДЗІ

Експерт «Держзовнішінформу» Наталія Єна  зауважує, що ціни на нафту у першій половині лютого будуть в межах 60$/бар.

Стримуючим фактором перед подальшим зростанням цін на нафту слугує подальше зростання добутку нафти в США, що найближчим часом має досягти 12,12 млн. бар./добу.

За минулий рік добуток нафти в США збільшився на 1,8 млн. бар./добу та на кінець року складав 11,9 млн. бар./добу.

При цьому кількість бурових установок суттєво не збільшилася, що говорить про підвищення потужностей та ефективність роботи в цій галузі.

Міністерство енергетики США у своєму прогнозі на 2019 р. заклало підвищення добутку нафти в країні ще на 1,5 млн. бар./добу. таким чином, США мають всі шанси зайняти перше місце по обсягу добутку нафти в світі.

Вже зараз США вдалося обігнати Саудівську Аравію, ще трохи і вони витіснять РФ.

Варто відзначити, що переділ світового ринку продовжується.

Ринок збуту ОПЕК за 2018 р. знизився на 2% до 30,6% і чим більше країни ОПЕК+ будуть знижувати добуток нафти, намагаючись підвищити світові ціни на нафту, тим менший матимуть ринок збуту.

У відповідності до прогнозу Міненерго США, до кінця 2019 р. доля ринку збуту країн ОПЕК знизиться до 30%.

Також, за прогнозами, США, РФ, Великобританія та Бразилія будуть протягом поточного року збільшувати добуток нафти, в той час, як Канада, Мексика, Норвегія в силу своїх факторів – знижуватимуть.

Згідно з прогнозом ОПЕК, попит на нафту у 2019 р. збільшиться на 1,3% до 100,08 млн. бар./добу завдяки підвищенню попиту в країнах Азії (Індія, Китай), а також у Північній та Південній Америці.

Також, тиск на нафтові котирування надали дані щодо сповільнення темпів зростання світової економіки та Китаю (цей показник склав у 2018 р. 6,6% проти 6,8% у 2017 р. ), скорочення експортно-імпортних операцій Китаю у грудні, провал голосування в Великобританії щодо виходу з ЄС.

 

БІЛЬШ ДЕТАЛЬНУ ІНФОРМАЦІЮ ЗНАХОДЬТЕ НА СТОРІНКАХ ІНФОРМАЦІЙНОГО БЮЛЕТНЯ “ОГЛЯД ЦІН українського та світового товарних ринків” №2, який готується до друку.