Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.06.2019

Україна та Італія обговорили перспективи розвитку двосторонньої співпраці

 Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів провів зустріч із Віце-прем’єр-міністром – Міністром економічного розвитку, праці та соціальної політики Італійської Республіки Луїджі Ді Майо.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Під час розмови Степан Кубів підкреслив незмінність курсу на європейську інтеграцію України, поглиблення торговельно-економічної взаємодії з країнами ЄС, зокрема Італією.

“Понад 14 тисяч українських компаній експортують свою продукцію до Європейського Союзу. Це також створює додаткові інструменти для багатосторонньої взаємодії, наприклад завдяки можливостям Конвенції Пан-Євро-Мед або кооперації у рамках ініціативи Китаю – «Один пояс, один шлях». У цьому та інших проектах Україна та Італія мають великі логістичні та торговельні можливості та перспективи», – підкреслив Степан Кубів.

Під час зустрічі Степан Кубів також підкреслив стратегічний характер партнерства України та Італії, та наголосив на подальших перспективах  розвитку двосторонньої співпраці, зокрема через можливості Українсько-Італійської Ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва.

“Італія – стратегічно важливий торговельний партнер для України. Торік, товарообіг між нашими країнами склав 4,47 млрд доларів США та зріс майже на 14% порівняно з 2017 роком. Оскільки бізнес України та Італії демонструє взаємний інтерес, то слід посилювати можливості співпраці у сфері відновлювальної енергетики, сільськогосподарському машинобудуванні, переробній промисловості, а також розвитку цифрової економіки, інновацій,  IT технологій. Цьому сприятиме оновлення угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій між Україною та Італією”- підкреслив Степан Кубів.