Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.03.2019

Україна увійшла до четвірки за кількістю безконтактних транзакцій

Україна увійшла до четвірки лідерів за кількістю безконтактних транзакцій з картами Mastercard з використанням мобільних телефонів, браслетів, смарт-годинників.

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні Юрій Батхін у ході круглого столу “Яке майбутнє чекає NFC-платежі в Україні?”, передає FinClub.

“Ми обігнали Польщу, Канаду, а також ряд європейських країн, де послуга NFC-платежів існувала і раніше”, – розповів Бахтін.

Він уточнив, що міжнародні платіжні системи активно працюють з банками щодо розвитку безконтактних карт і NFC-технологій.

“В Україні в 90 разів зросли операції безконтактних оплат за допомогою смартфона, на 25% щомісяця зростає кількість підключених пристроїв для NFC-платежів”, – підрахував Бахтін.

Директор департаменту розробки інноваційних технологій ПУМБ Денис Воробйов зазначив, що в 2018 році Україна вступила в еру бурхливого розвитку безконтактних платежів.

“Ми бачимо підвищення активності наших клієнтів. Україна дійсно по NFC-транзакціях виросла в 14 разів. Це досить високий показник”, – вважає він.

Директор по цифровим рішенням Visa в Україні, країнах СНД і Південно-Східної Європи Олександр Стельмах вважає, що навіть у такій ситуації Україні є, до чого прагнути.

“Поки безконтактна тільки кожна п’ята операція. У нас є приклад “вибухового” зростання бесконтакту – це Грузія. Там ніхто нікого не зобов’язував, але банки і клієнти зрозуміли один одного. В результаті Грузія входить в Топ-3 по проникненню безконтактних карт”, – розповів Стельмах.

Заступник голови Ощадбанку Антон Тютюн вважає, що найближчим часом в Україні кількість NFC-платежів буде рости в тому числі за рахунок збільшення кількості пристроїв, якими можна буде розплатитися безконтактно, на одну людину.

“Мова йде не тільки про мобільні телефони і носимі пристрої, але також про планшети, “розумні будинки”, холодильники, автомобілі. Кількість пристроїв з платіжною функцією буде рости: з часом нові пристрої будуть вимагати нових функцій”, – розповів Антон Тютюн.