Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.11.2017

Україна здійснила прорив в експорті продуктів переробки

Україна давно не є сировинним придатком, що підтверджують цифри експорту.

Про це заявив екс-міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, пише AgroPolit.com.

«У нас зараз в світі одна з найпотужніших галузей переробки. Переробні заводи дають країні десятки тисяч робочих місць. Ми експортуємо ряд продуктів з доданою вартістю. Молочка, м’ясо…можна перераховувати й далі. Звичайно, в списку хочеться мати більше продуктів з доданою вартістю, але сьогодні ми й так здійснили прорив», — зазначив він.

Екс-міністр додав, що переробна галузь розвивається відчутними кроками.

«За останні три роки ми додаємо 25% щороку. Відкривається велика кількість нових ринків. Ми скасували 56 ліцензій, сертифікатів і завдяки цьому отримали потужний стрибок. Сьогодні будь-який фермер може формувати експортну партію з поля», — підсумував  Павленко.

Нагадаємо, що за роки діяльності Павленка в Міністерстві агрополітики (2015-2016 рр.) було відкрито ринки 11 країн для майже 300 підприємств м’ясо-молочної галузі. Також було відкрито першу чергу зернового терміналу ТОВ «СП Рисоіл Термінал» (Risoil Terminal) в Іллічівському порту. Це найбільший експортно-імпортний наливний термінал в регіоні Чорного моря. За результатами 2015 р. Україна увійшла у ТОП-10 рейтингу найрозвинутіших аграрних країн.

За матеріалами: agravery.com