Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.05.2019

Українські стартапи отримали найбільше грантів від Європи

Українські проекти отримали найбільше грантів від Європи для малого та середнього бізнесу.

Про це пише Gazeta.ua.

Близько 2 млн EUR здобула Україна для реалізації бізнес-стартапів. Матеріальну підтримку надали в рамках програми ЄС “Горизонт 2020”.

Наразі це найбільша сума серед країн Східного партнерства, асоційованих у програму. Загалом же українські учасники вже отримали більш як 22 млн EUR на свої проекти від Горизонту 2020, відколи бере участь в програмі.

“Участь у Горизонті дає змогу нашим дослідникам отримати додаткові кошти під їхні ідеї. Однак я не розглядала б членство в програмі лише з позиції фінансових переваг. По-перше, вчені мають більше можливостей для співпраці із закордонними колегами – перейняти їхній досвід і заявити про себе на міжнародному просторі. По-друге, вони отримують досвід участі в програмі, авторитет якої визнає увесь світ.

Відколи ми беремо участь в програмі, ми генеруємо ідеї, які цікаві не лише на внутрішньому ринку, а й в масштабах всієї Європи та світу”, – розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Україна є асоційованим членом Горизонту 2020 вже чотири роки. Наші розробники мають змогу брати участь у Small and Medium-sized Enterprises Instrument – конкурсі для малого та середнього бізнесу. Перша фаза заходу передбачає отримання заявниками до 50 тис. EUR для розвитку бізнес-плану. У другій фазі – розробники можуть претендувати на отримання понад 1 млн євро для реалізації плану і комерціалізації розробки.

Наразі учасниками першої фази SME Instrument є 10 українських організацій, а другої – дві.

Перший український проект, який отримав 1,2 млн EUR в другій фазі, належить компанії Polyteda Cloud. Він пропонує інструменти для перевірки мікросхем перед їх запуском у масштабне виробництво. Цей механізм може допомогти виробникам уникати збитків і затримок у виведенні продукції на ринки.

SolarGaps – наш проект, що стосується енергетичної галузі. Він виграв 1 млн євро цього року. Євгеній Ерік – засновник проекту – створив жалюзі із сонячних панелей, які підлаштовуються під кут падіння сонячного світла і виробляють електроенергію. Електрики, яку виробляє один квадратний метр таких жалюзі, вистачить для підзарядки 3 ноутбуків та 30 світлодіодних ламп. Виготовляють SolarGaps у Києві, біля мікрорайону Бортничі. Таке рішення орієнтоване на власників квартир, які не мають можливості використовувати великі площі під інсталяцію сонячних батарей.

Україна планує стати асоційованим учасником нової програми ЄС Horizon Europe, яка стартує у 2021-му році, – повідомив pedpresa.ua.

Також Міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла, що станом на початок 2019 року, 189 українських організацій беруть участь у 139 проектах програми Горизонт 2020.