Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.06.2018

Уряд спростив використання касових апаратів

Уряд спростив для підприємців використання касових апаратів. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

Зокрема, Кабмін схвалив проект постанови про запуск реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, а також вніс зміни до Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій.

Як зауважила в.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова, пропонується спростити систему реєстрації РРО та залучити інновації до цієї сфери – телефони, планшети.

«Отже, будуть нові програмні сучасні комплекси, простота використання, реєстрація буде відбуватись за один день, за спрощеною формою на підставі заяви. Це програмне забезпечення буде інтегруватись з будь-яким іншим програмним забезпеченням», – зауважила вона.

Також, за словами Маркарової, розширитися перелік наявних моделей, які буде обирати бізнес для реєстрації розрахункових операцій. Зменшаться витрати на придбання, реєстрацію тощо.

«Головна мета нових змін – спрощення ведення бізнесу, покращення обміну між територіальними відділеннями ДФС та отримання більш адекватної інформації, зменшення тіньового сектору та збільшення keshless», – додала в.о. міністра фінансів.

Пілотний режим запустять після прийняття усієї нормативної бази.

Джерело: unn.com.ua