Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.03.2018

Уряд увів тимчасове ембарго на ввезення міндобрив із Росії

На засіданні Кабінету Міністрів України 14 березня було схвалено рішення про введення тимчасового ембарго на ввезення мінеральних добрив із Російської Федерації.

Тимчасове обмеження імпорту юридично має вступити в дію найближчими днями і стосуватиметься усіх добрив із Росії до прийняття закону щодо внесення змін до Митного тарифу Україну на базі законопроектів №6422 та №6422-1, що подавалися на розгляд до Верховної Ради ще в травні 2017 року.

Так, до І декади квітня з метою ухвалення закону Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі має прийняти рішення про затвердження кодів УКТ ЗЕД, яких стосуватиметься корегування існуючих антидемпінгових мит.

При цьому на засіданні Кабміну йшлося, зокрема, про можливе скасування імпортних мит при ввезені добрив з інших країн для уникнення можливого їх дефіциту в період посівної кампанії.

Дане рішення аргументовано владою як захист вітчизняних виробників добрив та недоотримання у бюджет України за останній рік значних коштів внаслідок ввезення аміачної селітри не за кодом УКТ ЗЕД 3102.

За словами експерта ДП «Держзовнішінформ» Марини Григораш, наслідки імпортних обмежень у посівний період для аграріїв допоки неоднозначні, зважаючи на існуючі проблеми з фізичними поставками добрив українського виробництва кінцевим споживачам.

Прес-служба ДП «Держзовнішінформ»

Теги: