Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.05.2019

В Україні будівельна галузь зросла на 28%

За даними Держстату України, за 4 місяці 2019 року будівельна галузь зросла на 28%, а будівельних робіт виконано на 38,6 млрд грн, пише Dom.Ria.

За підсумками січня-квітня 2019 року підприємства України вже виконали будівельні роботи на суму 38,6 млрд грн. Індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2018 року склав 28,1%.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Об’єми будівництва в Україні зростають. За 4 місяці цього року – з січня до квітня – було виконано будівельних робіт майже на 40 млрд грн. Ріст у порівнянні з аналогічним періодом в минулому році – 28%. Половину цього об’єму склало будівництво інженерних споруд – це промислові споруди, магістральні та місцеві трубопроводи, комунікації та лінії електропередачі, вулиці, дороги та мости тощо. Частка житлового будівництва в загальному об’ємі будівельних робіт – 23%. Сподіваюсь, що надалі тенденція такого зростання продовжуватиметься. Для цього є всі передумови», – сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

За підсумками звітного періоду індекс будівництва інженерних споруд склав 49,7%, житлових будівель – 23,1%, нежитлових – 27,2%. Мінрегіон полегшить містобудівну діяльність в Україні Серед регіонів України лідерами за обсягами виконання будівельних робіт стали (млрд грн):

м. Київ – 9,3;

Дніпропетровська область – 4,96;

Харківська область – 3,99;

Одеська область – 3.

Нове будівництво, реконструкція та технічне переоснащення становили 79,3% від загального обсягу виробленої будівельної продукції, капітальний і поточний ремонти – 12,1% та 8,6% відповідно.

 

Джерело: Dom.Ria