Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.06.2015

В Україні експортні ціни на ячмінь зростатимуть

Згідно з даними операторів ринку, в період з 10 по 17 червня на ринку ячменю відзначається активізація торгівлі — трейдери укладають контракти на поставку зернової нового врожаю, збирання якого увійде в активну фазу через 5-10 днів. Більшість аналітиків сходяться на думці, що експортні ціни на ячмінь в короткостроковій перспективі зростатимуть — зниження посівних площ призведе до падіння обсягів валового збору в країні плюс очікується активізація попиту з боку імпортерів, що може підігріти ціни на українську зернову.

Експортні ціни на пшеницю, на тлі світових понижувальних тенденцій, дещо просіли. Вартість пшениці на внутрішньому ринку також знизилася — низькі темпи торгівлі на внутрішньому ринку, велика пропозиція плюс високий прогноз валового збору в новому сезоні продовжують тиснути на ринок. Експерти відзначають, що з появою нового врожаю зернової культури, активно буде торгуватися в першу чергу фуражна пшениця — традиційно фермери будуть притримувати продаж продовольчої зернової в очікуванні зростання цін у майбутньому.

Експорт кукурудзи поступово зменшує оберти, станом на 16 червня фактичні обсяги експортованої і підготовленої до експорту зернової склали 18,3 млн тонн. Експорт зернових культур з початку 2014/2015 МР склав 33,8 млн тонн, що на 2 млн тонн більше, ніж на аналогічну дату роком раніше. При цьому, кінцеві запаси зернових на 3,5 млн тонн перевищують показник минулого року.