Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.06.2019

В Україні планують розвивати гастротуризм на селі

В рамках Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019» відбувся семінар на тему «Гастротуризм», участь у якому взяли представники Мінагрополітики, проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні», галузевих об’єднань, наукових установ.

«Важливим елементом розвитку сільських територій є такі напрями як зелений та еногастрономічний туризм. Зокрема, популяризація гастротуризму збільшує туристичні потоки на сільські території, наповнює місцеві бюджети, підвищує попит на місцеву продукцію та сприяє поліпшенню соціальної інфраструктури села», – зазначив заступник директора Департаменту підтримки фермерства, кооперації та розвитку сільських територій – начальник відділу підтримки фермерства Сергій Шупик.

Так, Мінагрополітики розроблено План заходів щодо розвитку сільського зеленого та еногастрономічного туризму на сільських територіях на період до 2020 року, з урахуванням пропозицій, наданих проектом Європейської Комісії «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні».

Зокрема, поточного року Мінагрополітики спільно з проектом ЄС розпочато імплементацію в Одеській області, яка визначена пілотною, системи винних та гастрономічних маршрутів, як форми розвитку сільського туризму та диверсифікації економічної діяльності на сільських територіях.

За словами Сергія Шупика, сільськогосподарські підприємці за рахунок ведення агротуристичної діяльності можуть отримувати додатковий стабільний дохід. Крім того, Уряд спеціально для фермерів та кооперативів надав можливість отримати дорадчу послугу за напрямом «розвиток сільського зеленого туризму», сплативши за неї лише 10 відсотків від вартості.

Крім того, під час заходи було обговорено такі питання як диверсифікація розвитку сільських територій, європейський досвід розвитку Доріг вина та смаку, маркетингові інструменти просування еногастрономічного туризму, розвиток сільської гостинності тощо.