Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.12.2017

Всім підприємцям буде необхідно завести офіційну електронну пошту

Кабінет міністрів України схвалив законопроект, згідно з яким українські підприємці повинні задекларувати офіційну електронну адресу для взаємодії з держорганами, судами та іншими органами влади і підтримувати її до закриття.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 20 грудня.

Згідно з документом, офіційну адресу електронної пошти суб’єкти господарської діяльності повинні вказувати при реєстрації.

Так, офіційною електронною адресою є адреса електронної пошти юрособи та фізособи-підприємця, яка використовується для офіційного листування в електронному вигляді і є незмінною до внесення запису про держреєстрацію зупинки діяльності відповідного юрособи/фізособи-підприємця.

Листи, що надійшли на таку адресу, вважаються надісланими офіційно і не вимагають додаткового документального підтвердження, йдеться в проекті.

Відповідно до документа, присвоєння офіційної електронної адреси здійснюється одночасно з держреєстрацією юрособи або придбання фізособою статусу підприємця. У момент припинення діяльності здійснюється архівування та збереження таких адрес з відповідними листами і повідомленнями.

Кабмін розраховує, що ця норма набуде чинності з 1 січня 2019 року, і пропонує дати один місяць вже зареєстрованим в держреєстрі на декларування офіційної електронної адреси.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна