Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.12.2012

Залізорудна сировина

Спотові ціни на залізорудну сировину при імпортних поставках до Китаю значно зросли за останні тижні, і піднялися на найвищий рівень, починаючи з липня 2012 р.

Причиною цього багато хто називає високу торгову активність китайських споживачів, які вийшли на ринок з новими закупівлями для відновлення запасів. У минулі місяці з причини досить поміркованого попиту споживачі з Китаю були малоактивними із закупівлями і намагалися використати для своїх виробничих потреб наявні запаси сировини. На внутрішньому ринку цінові показники також були укріплені на тлі позитивних перспектив розвитку металургійної та будівельної галузі зокрема, і оздоровлення економічного клімату країни в цілому.

У китайській провінції Tangshan поточний середній рівень цін на поставку залізорудного концентрату (Fe 66%) складає 133 дол. США/т, що на 6 дол. США/т вище рівня двотижневої давнини. У провінції Beipiao середні котирування виросли на 5 дол. США/т, та на даний час складають 111 дол. США/т (в обох випадках ціни вказані без урахування ПДВ).

На даний момент середні котирування залізорудної сировини в китайському порту Циндао знаходяться на наступному ціновому рівні (операції на внутрішньому ринку, включаючи 17% ПДВ):

  • індійський залізорудний дріб’язок (Fe 63,5%) – 156 дол. США/т (+20 дол. США/т до рівня першої половини грудня.);
  • бразильський залізорудний дріб’язок (Fe 63,5%) – 151 дол. США/т (+21 дол. США/т до рівня першої половини грудня.);
  • австралійський залізорудний дріб’язок (Fe 62%) – 151 дол. США / т (+21 дол. США/т до рівня першої половини грудня).